Heveadorp 100 jaar

(placeholder)

De bewonersvereniging Heveadorp en de Jubileumcommissie hebben besloten alle bewoners van Heveadorp een kadootje te geven. Er zijn 340 vlaggen bedrukt, voor elke woning eentje. Tijdens een evenement hopen we dat iedereen de vlag ophangt. Dat levert vast een mooi plaatje op.

De jubileumvlag werd op 14 oktober onthuld en gehesen door burgemeester Gebben.Heveavlag huis aan huis

Lezingen over 100 jaar Heveadorp

2016 begon goed met een presentatie en lezingen over Heveadorp. We begonnen op 14 januari in Kasteel Doorwerth, waarbij bleek dat de interesse dermate groot was dat er in ieder geval nog een sessie moest komen. Hiervoor zijn we, vanwege de groet belangstelling uitgeweken naar de ontmoetingskerk in Doorwerth waar we 122 gasten mochten ontvangen..

Peter Maassen, Jaap Bunschoten en Harke Cleveringa verzorgden de lezingen/powerpointpresentaties over 100 jaar Hevea met aandacht voor dagelijks leven in dorp en het werk op de fabriek.

Centraal in Peter Maassen’s verhalen stond het dagelijks leven in het dorp, ook in oorlogstijd. Wie weet nog dat er een schuilkelder was gebouwd en waar die stond?

Het verhaal van Jaap Bunschoten ging met name over de fabriek na de oorlog.

Harke Cleveringa completeerde de verhalen van Peter Maassen en Jaap van Bunschoten met onder meer verhelderende plattegronden van fabriek, het dorp en de nieuwbouw na de sloop van de fabriek.

Een verkorte videoweergave van de lezingen kunt u vinden op You tube: https://www.youtube.com/watch?v=nPAy41TWhuU